Dinz nieuwsbrief januari

1 februari 2021

Bekijk hier de online versie
30 januari 2021

Dinz nieuwsbrief januari


De overgang naar het nieuwe jaar ligt achter de rug, evenals de overgang naar het nieuwe berichtenverkeer. We hopen dat iedereen er goed doorheen is gekomen! In deze nieuwsbrief blikken we terug én kijken we vooruit:

 
  • De nieuwe interface van Dinz Web 3.0
  • TeamViewer
  • iStandaarden WMO/JW 3.0
  • Nieuwe Free-Learning modules
  • Dinz Web tip
  • Toelatingsbeleid jeugdzorg onder druk door geldtekorten gemeenten
De nieuwe interface van Dinz Web 3.0
 
De laatste verbeteringen worden doorgevoerd en dan zullen alle klanten van Dinz gebruik kunnen maken van de geheel vernieuwde interface van Dinz Web! We hebben de afgelopen periode al enkele gebruikers toegang gegeven tot deze nieuwe interface en zij zijn enthousiast: een stuk overzichtelijker!

We zijn nu bezig om de informatie over de nieuwe interface voor jullie te verzamelen. Jullie zullen een document krijgen met de belangrijkste verschillen tussen de huidige en nieuwe interface. Heel makkelijk om nog eens terug te zoeken waar bepaalde onderdelen van een scherm uit de oude interface zijn verwerkt in de nieuwe interface. Ook zullen we een instructiefilmpje met gesproken tekst maken waarin we jullie stap voor stap door de nieuwe interface zullen leiden. En ook zullen we in de eerste week iedere werkdag van 13:00 tot 14:00 uur webinars organiseren waarin jullie aanvullende tekst en uitleg kunnen krijgen en de mogelijkheid hebben om vragen te stellen.

Maandag 1 maart 2021 is de nieuwe interface voor iedereen beschikbaar. De huidige interface blijft tot 1 april 2021 beschikbaar.
TeamViewer

We hebben een andere versie van TeamViewer om door de medewerkers van Dinz Support met je mee te laten kijken. De URL naar deze versie is terug te vinden in Dinz Web onder het menu Help en dan E‑Learning met als omschrijving ‘Link naar Teamviewer (windows en mac)’.
iStandaarden WMO/JW 3.0

De implementatie van de nieuwe versie 3.0 van het berichtenverkeer WMO en JW is goed verlopen. Hier en daar zijn wat kleine problemen opgetreden die we in korte tijd hebben kunnen verhelpen.

Declareren
Vanaf 2021 kan alleen nog maar per kalendermaand worden gedeclareerd (dus niet meer per 4 weken). Vanaf aanstaande maandag 1 februari kun je dus declaraties voor de eerste maand (januari) van 2021 aanmaken.

Om alle wijzigingen in het declareren voor de allerlaatste keer goed te testen, wordt maandag het declareren van de WMO en JW tijdelijk stilgelegd. Dat betekent dat je maandag aanstaande nog geen nieuwe declaraties kan aanmaken, herberekenen en verzenden naar de gemeente. We verwachten het kunnen declareren in de loop van komende week weer vrij te kunnen geven. We houden je hiervan op de hoogte via Dinz Web Meldingen.
Nieuwe Free-Learning modules

De modules 'Ouder worden met een langdurige beperking' en 'Manouvreren met tilliften' zijn toegevoegd aan de website van Free-Learning. Daarnaast is ook de module 'Eten, drinken en slikken' toegevoegd, waar je een gratis certificaat voor kunt behalen.

Als laatste is de module 'Mondzorg' helemaal vernieuwd. Hier kun je een certificaat (gratis) of V&VN accreditatiepunt voor behalen (€ 4,-).
Dinz Web tip
 
Wist je dat: je zonder extra kosten kunt rapporteren in Dinz Web?

Als klant van Dinz Web kun je gratis gebruikmaken van de rapportagemodules die wij beschikbaar hebben:

- Het Zorgleefplan voor een compleet in te richten ECD

- De Zelfredzaamheidsmatrix om binnen de zorg een maaschappelijke ondersteuning eenvoudig en volledig de zeldredzaamheid van een cliënt te kunnen beoordelen

Door gebruik te maken van Dinz Web om te rapporteren ben je er zeker van dat je alles digitaal en beveiligd  hebt opgeslagen. Dit is voor steeds meer financieringspartijen een vereiste.

Wil je gebruikmaken van één of beide modules maar zie je deze nog niet in jouw Dinz Web omgeving? Mail naar info@dinz.nl. Dan voegen wij deze zo snel mogelijk toe!
Van onze website: Toelatingsbeleid jeugdzorg onder druk door geldtekorten gemeenten

Uit onderzoek is gebleken dat door het geldtekort bij gemeenten voor het leveren van jeugdzorg, opvang en bijstand een deel van de gemeenten overweegt om een strenger toelatingsbeleid te gaan handhaven. Lees er meer over op onze website.
Lees meer

Terug