Dinz nieuwsbrief maart

1 april 2021

Bekijk hier de online versie
31 maart 2021

Dinz nieuwsbrief maart


De lente is begonnen en de zomertijd van start gegaan. Bij Dinz kunnen we niet wachten op de zonnige dagen die eraan zitten te komen. Ook staan er een aantal feestdagen voor de deur. Hieronder kun je onze aangepaste openingstijden vinden. 
En verder in deze nieuwsbrief:

  • Nieuwe interface Dinz Web

  • Wachtstatussen Wlz

  • Free-Learning modules geaccrediteerd

  • Zorgorganisaties mogen jaarverslag 2020 later indienen
Aangepaste openingstijden
 
De komende maanden staan er ook een aantal feestdagen in de agenda. Op de volgende feestdagen zijn wij gesloten:
  • Tweede Paasdag maandag 5 april 
  • Koningsdag dinsdag 27 april 
  • Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 
  • Pinksteren maandag 24 mei 

Nieuwe interface Dinz Web
 
Op dit moment werken de eerste klanten met de nieuwe interface en de ervaringen zijn positief. Begin april hebben we een update van Dinz Web, met allerlei nieuwe functionaliteiten, waaronder ook voor het werken in de nieuwe interface. Tevens gaan we dan het serverpark deels vernieuwen.

Daarna gaan we de nieuwe interface verder uitrollen naar meer klanten van Dinz. Totdat de laatste klant van Dinz werkt in de nieuwe interface blijft de huidige interface beschikbaar. Wij houden je op de hoogte!

Nieuwe interface Dinz Web
Dinz Web tip
 
De Dinz Web tip van deze maand is als het goed is een oude bekende: de twee factor authenticatie! Om veilig in de kunnen loggen op Dinz Web bieden wij de twee factor authenticatie aan, ook wel twee-staps-verificatie genoemd. Dit houdt in dat je niet alleen je mailadres en wachtwoord moet gebruiken om in te loggen op Dinz Web, maar dat er via een mail of een app op je telefoon nog eens extra wordt bevestigd dat je toegang hebt tot de applicatie. Je werkt immers met zeer privacy-gevoelige informatie die niet in de verkeerde handen moeten vallen!
Als je dit nog niet hebt ingesteld is hier een instructie om dit te doen: handleiding twee factor authenticatie.

Wachtstatussen Wlz, zijn jullie voorbereid?
 
Per 1 januari 2021 zijn er nieuwe wachtstatussen in het leven geroepen. Er zijn nog cliënten die een oude wachtstatus hebben. Deze oude wachtstatus dient omgezet te worden naar een nieuwe. Dit kan door een AW39 bericht te sturen met een nieuwe leveringsstatus én bijbehorende classificatie. Wanneer dit moet gebeuren, hangt af van de huidige leveringsstatus. Hieronder is duidelijk aangegeven voor wanneer de leveringsstatus omgezet moet zijn.
 
Overzicht wachtstatussen 
Vragen? Bekijk het landelijk draaiboek dat hiervoor opgesteld is door het zorgkantoor. Deze kun je downloaden via deze link: https://www.istandaarden.nl/ibieb/landelijk-draaiboek-migratie-iwlz-21-naar-iwlz-22

Na het lezen van dit document nog steeds vragen? Bel het zorgkantoor, zij kunnen precies vertellen wat er verwacht wordt.

Lees meer
Free Learning: geaccrediteerde modules
 
Er zijn twee modules van Free Learning geaccrediteerd door V&VN. De modules "Eten, Drinken en Slikken" en "Aan- en uitkleden" zijn gratis te volgen. Indien je er een accreditatiepunt voor wilt halenkost dit € 4,-. 
Tevens is de module "Wetgeving en Financiering ouderenzorg" vernieuwd.

Zorgorganisaties mogen jaarverslag 2020 later indienen

Om de zorgsector tijdens de coronadrukte wat te onlasten is ook dit jaar door het ministerie van VWS besloten om de deadline voor de jaarverslagen uit te stellen. In plaats van 31 mei, moeten zorgorganisaties uiterlijk 30 september hun jaarverslag over 2020 indienen. 

Lees er meer over op Skipr.

Terug