Dinz nieuwsbrief mei

31 mei 2021

Bekijk hier de online versie
31 mei 2021

Dinz nieuwsbrief mei


De feestdagen zijn voorbij en we hopen nu op beter weer en meer mogelijkheden om er straks een mooie zomer van te maken.
Intussen informeren we je over de volgende actuele onderwerpen:

  • Belastingdienst adviseert zorgsector uitstel van betaling
  • Wanneer gebruik je een 315- en wanneer een 317-bericht
  • Dinz Web tip
  • Nieuwe wet moet einde maken aan aanbestedingen WMO en JW
  • Wet Toetreding Zorgaanbieders
Belastingdienst adviseert zorgsector uitstel van betaling
 
De Belastingdienst adviseert zorgondernemers hun uitstel van betaling te verlengen. Als een zorgondernemer geen extra uitstel aanvraagt, moet alle belastingschuld vóór 1 oktober betaald zijn.

Wanneer je het extra uitstel niet aanvraagt, moet alle belastingschuld uiterlijk 1 oktober van dit jaar betaald zijn. 
Lees hier de informatie van de Belastingdienst.

Aangepast in modules WMO en JW in Dinz Web:
Wanneer gebruik je 315- en wanneer 317-bericht?

Wanneer er een bestaande toewijzing is voor een cliënt waarvoor een nieuw product geleverd moet gaan worden, dan gebruik je hiervoor het 317-bericht. Ook wel VOW of Verzoek om wijziging genoemd. Dit gaat echter niet op als er sprake is van een 'open beschikking' of een (wettelijke) verwijzing. In deze gevallen dient er een 315-bericht verzonden te worden.

Dinz hield eerder geen rekening met dit scenario. Daarom is er een keuze toegevoegd voor een bestaande cliënt met open beschikking of verwijzing, wat resulteert in het aanmaken van een 315-bericht.

Lees de release notes in de Help van Dinz Web voor meer informatie over alle verbeteringen in de laatste versie!
Dinz Web tip

Dinz Web is een programma waarmee je het gehele declaratieproces kunt doorlopen. Maar wist je dat je ook kunt rapporteren en zelfs een volledig Elektronisch Cliëntdossier bij kunt houden in Dinz Web? En dat zonder meerkosten!

Mail vandaag nog naar info@dinz.nl dat je gebruik wilt maken van de module Zorlgleefplan en start met het bijhouden van beveiligde digitale rapportages. 

Nieuwe wet moet einde maken aan aanbestedingen

Op dit moment voeren gemeenten de Wmo 2015 uit door contracten af te sluiten met aanbieders van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning op basis van EMVI. Dit staat voor de Economisch Meest Voordelige Inschrijving.

Dit betekent dat gemeenten een pakket van eisen vast moeten stellen, offertes moeten opvragen en deze beoordelen.

De ministerrraad is akkoord gegaan met een nieuw wetsvoorstel wat het voor gemeenten mogelijk maakt om de aanbestedingsprocedures eenvoudiger in te richten.

Het wetsvoorstel is naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees hier de informatie van de Rijksoverheid.

 
Wet Toetreding Zorgaanbieders
 
In januari 2022 treedt de nieuwe WTZA in werking (Wet Toetreding Zorgaanbieders). Dit betekent onder andere dat de kwaliteit van de zorg geborgd moet zijn. We zien nu al steeds vaker dat bij aanbestedingen en contractering het hebben van een keurmerk of certificaat vereist wordt.
Reden genoeg om je hierin te verdiepen als je dit nog niet geregeld hebt.

Het grote aanbod en de verschillen in kosten maakt de keuze niet eenvoudig. Wellicht dat een overzicht van kwaliteitsstempels hier iets aan bij kan dragen. Klik hier voor het overzicht.

Terug