Nieuwsbrief april

7 mei 2020

Dinz nieuwsbrief april 2020


We hopen dat iedereen het nog vol kan houden tijdens deze coronacrisis. Zorg kan vaak niet geleverd worden zoals van tevoren is bedacht en op veel mensen wordt er nu ook een beroep op hen gedaan als mantelzorger. Vanuit Dinz wensen we iedereen veel sterkte voor de afgelopen en komende periode!

Het nieuws van deze maand is dan ook veelal gerelateerd aan de coronacrisis en maatregelen die genomen worden voor ondernemers. 

Van onze website:

  • Berichtenverkeer WMO en JW tijdens de coronacrisis

  • Ondersteuning zorgverleners ZVW die inkomsten mislopen door corona

  • Gemeenten betalen zorgaanbieders door om personeel te behouden

Vanuit de Rijksoverheid:

  • Brief van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

  • Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers is van start

  • NOW-regeling klaar

  • Nieuwe belastingmaatregelen vanwege de coronacrisis

Berichtenverkeer WMO en JW tijdens de coronacrisis


Op onze website hebben wij een stuk geplaatst over het berichtenverkeer binnen de WMO en JW omtrent (aangepaste) zorg in de coronacrisis. Dit kan je hier lezen.

Ondersteuning zorgverleners ZVW die inkomsten mislopen door corona


Er is een regeling opgesteld voor zorgaanbieders die inkomsten mislopen door de coronacrisis en hierdoor bijvoorbeeld hun personeel niet meer kunnen betalen. Meer over de spelregels en anders informatie is te vinden op onze website.

LEES MEER

Gemeenten betalen zorgaanbieders door om personeel te behouden


Ook binnen de gemeenten zijn er afspraken gemaakt om zorgaanbieders steun te bieden tijdens de crisis. Zo kan de continuïteit van de zorg zoveel mogelijk gewaardborgd worden Je kunt hierover verder lezen op onze website. 

LEES MEER

Brief van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Op 23 maart is er een brief verstuurd van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) naar de gemeenten en andere belangstellenden aangaande de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Deze kun je hier lezen.

Tijdelijke noodregeling voor zeflstandige ondernemers is van start


De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) zijn bekend gemaakt. Deze regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, onder wie zzp'ers, tijdens de coronacrisis met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet. De regeling wordt uitgevoerd door gemeenten en geldt vooralsnog tot 1 juni.

Lees verder op de website van de Rijksoverheid.

NOW-regeling klaar


Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Eén van de kabinetsmaatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. De voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn op 31 maart bekend gemaakt.

Lees hier verder.

Nieuwe belastingmaatregelen vanwege de coronacrisis


Het kabinet treft zes nieuwe belastingmaatregelen om met name ondernemers in deze lastige tijden te ondersteunen. Zo houden zzp'ers bijvoorbeeld recht op zelfstandigenaftrek nu ze minder werk hebben.

Lees verder op de website van de Rijksoverheid.

Terug