Nieuwsbrief februari

15 maart 2020

Dinz nieuwsbrief februari


De dagen worden langer, de zon laat zich wat vaker zien én de wind slaat ons om de oren. Het is een onrustige start van van het jaar, maar dat kan onze goedgemutstheid niet deren. In deze nieuwsbrief bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe look voor Dinz Web!

  • Berichtenverkeer iWMO-iJW per 30 maart 2020

  • NIeuwe Free-Learning modules geaccrediteerd

  • Einde in zicht voor tijdschrijven in de jeugdzorg

Nieuwe look voor Dinz Web!


Op onze klantendag hebben wij al een tipje van de sluier gelicht: de nieuwe look die eraan zit te komen! Dinz Web wordt in een nieuw jasje gestoken, waarbij het programma er aantrekkelijker en overzichtelijker uit komt te zien. 

Wat gaat er veranderen?

  • Geen tabjes meer en meer informatie op één scherm. Hiermee voorkom je ook dat je aan het wijzigen bent in het ene tabje en verder werkt zonder op te slaan in een ander tabje.

  • Het lint bovenin vervalt, maar alle knoppen die actief zijn blijven wel zichtbaar in de schermen zoals dat nu ook het geval is. 

Wat blijft hetzelfde?

  • De functionaliteit van Dinz Web. Je blijft er alles mee kunnen doen wat nu ook kan. Van indiceren en rapporteren tot aan declareren binnen alle zorgstromen.

  • De werkwijze in Dinz Web blijft grotendeels gelijk aan hoe deze nu is. Alleen staan knoppen als "Wijzigen" en "Opslaan" niet meer bovenin het lint, maar naast de velden waarin je aan het werken bent. 

In maart beginnen we met het testen van heel Dinz Web met de nieuwe look en afhankelijk daarvan kunnen we het gaan uitrollen. In maart komt ook de eerste uitleg over de nieuwe interface.


Naast de nieuwe look gaan we bestaande functionaliteit op het gebied van Omaha, NNN en het Zorgleefplan vereenvoudigen en overzichtelijker maken.

Berichtenverkeer iWMO-iJW per 30 maart 2020 (versie 2.4)


Op 30 maart 2020 wordt het berichtenverkeer iWMO-iJW versie 2.4 in gebruik genomen. Hiervoor is een landelijk draaiboek vastgesteld waarin de datums en tijdstippen zijn vastgelegd tot wanneer bepaalde berichten kunnen worden verstuurd of ontvangen.
 
Hieronder staan de datums, tijdstippen en de iWMO-iJW berichten die voor jou als zorgaanbieder van belang zijn:

Vanaf de genoemde momenten zul je de betreffende berichten in Dinz Web niet meer kunnen aanmaken en verzenden naar de Gemeenten.

Declaraties 303
De Declaraties (303) kun je dus indienen tot uiterlijk woensdag 18 maart 23.00 uur. Tussen 18 maart 23.00 uur en 30 maart 13.00 uur kun je geen nieuwe declaraties verzenden naar de Gemeenten.

Toewijzingen 301
In de periode tussen woensdag 25 maart 17:00 uur en 30 maart 13:00 uur zul je dus geen nieuwe 301-berichten ontvangen.

Wij zullen de berichten die je na maandag 30 maart 13.00 uur weer kunt aanmaken en verzenden in Dinz Web stap voor stap vrijgeven. Je wordt hiervan op de hoogte gehouden in de Dinz Web Meldingen.

Nieuwe Free-Learning modules geaccrediteerd


Er zijn weer vier modules van Free-Learning door V&VN geaccrediteerd. De modules zijn gratis op de website te volgen. Voor het verkrijgen van een accreditatiepunt betaal je slechts €4,- administratiekosten. De modules zijn:

Lees hier meer over het aanbod van Free-Learning.

Einde in zicht voor tijdschrijven in de jeugdzorg


Er moet een einde komen aan het tijdschrijven in de jeugdzorg. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) afgesproken met de bonden FNV en CNV, Jeugdzorg Nederland en de VNG. Voor veel professionals in de jeugdzorg betekent dit dat ze vele uren per week minder kwijt zijn aan papierwerk en straks meer tijd over hebben voor zorg en ondersteuning aan kinderen.

LEES MEER

Terug