Technologie slim inzetten cruciaal in ouderenzorg

23 april 2019

Naar aanleiding van een artikel van ZorgVisie.

Technologie biedt mooie kansen om de zorg te ondersteunen. Dit wordt nu nog weinig ingezet, maar kan de zelfredzaamheid van cliënten vergroten en de werklast in de zorg verlagen. Gezien onder andere de personeelstekorten zou hier meer op ingezet moeten worden.

Mooie voorbeelden van het inzetten van techniek zijn slimme medicijndispensers die cliënten op het juiste moment eraan herinneren hun medicatie te nemen, monitoring op afstand en inzage van zorgmomenten en rapportages middels een online cliëntenomgeving. Dit vergt echter wel kennis van zowel de verzorgende als de cliënt. Voor het vergroten van de kennis zouden hier trainingen voor gegeven moeten worden. Vanwege de krappe begrotingen wordt hier vaak nog geen budget aan besteed, terwijl dit op de lange termijn een grote kostenbesparing op kan leveren.

Vanuit Dinz bieden we al een online omgeving voor cliënten waarin zorgmomenten, rapportages en evaluaties zijn in te zien. Deze kunt u gratis voor uw cliënten aanmaken. Zij kunnen vervolgens gratis de Dinz App downloaden op hun smartphone of tablet en inloggen. Middels het aanbieden van deze app hebben wij dit zo laagdrempelig en gebruiksvriendelijk mogelijk geprobeerd te maken voor cliënten. Uiteraard houden we de ontwikkelingen in de gaten om te kijken hoe de techniek en Dinz Web u zoveel mogelijk kunnen ondersteunen bij het zorgproces.

Terug